Cerrar

Banner registro Emprenemjunts

es | val   

“És important saber distingir el gra de la palla i ser especialment productiu”

Entrevista a Javier Giménez, coach executiu i d’equips

Javier Gimenez acumula més de vint anys d’experiència com a directiu sènior a diferents unitats de negoci. A més, és formador, mentor, conferenciant, coach executiu i d’equips. El pròxim 30 d’octubre estarà al CEEI Elx per a impartir una jornada en la que mostrarà algunes claus per aconseguir l’èxit al treball en equip. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de conèixer més aspectes relacionats amb la seua labor professional, hem volgut fer-li aquesta entrevista.

 

Hola Javier, Quina és la teua activitat professional? Quins serveis oferixes i a qui van dirigits?

Ocupe una posició directiva a una multinacional líder al sector de la distribució i al mateix temps, oferisc els mes coneixements i experiència professional a totes aquelles empreses que desitgen millorar els seus resultats per mitjà de la consultoria. A més, ajude a emprenedors, empresaris i directius a desenvolupar les seues capacitats i habilitats per mitjà de la formació i el mentoring i els ajude a aconseguir els seus objectius amb el coaching executiu i d’equips.

 

Quins valors afegits destacaries pel que fa a professionals afins a la teua activitat?

Considere que per a ensenyar alguna cosa, una persona ha d’haver-lo viscut abans ja que d’altra manera parla de l’experiència d’altres però mai de la seua pròpia. Al meu cas, m’aplique el refrany que diu que una persona ha d’haver sigut escolà abans que frare i és una cosa de la qual em sent orgullós. L’experiència de créixer amb l’empresa des dels ciments m’ha permés, junt a la meua posterior formació humanista en coaching i PNL, escoltar i conversar millor amb les persones i descobrir com influir positivament en elles per alinear els seus objectius amb els de l’empresa d’una forma eficient i exitosa.

 

De quina manera pots ajudar els emprenedors i empresaris?

Principalment perquè puc aportar una visió global del funcionament d’una empresa. He treballat pràcticament, a tots els departaments d’una empresa, en posicions de responsabilitat i estic habituat a gestionar i dirigir equips grans i petits amb èxit. A més, tota la meua vida ha sigut un “Canvi “ constant. A mode d’exemple, als últims 5 anys i mig, he canviat de ciutat quatre vegades amb tot el que implica pel que fa a mobilitzar a la família, començar des de cero, crear noves amistats… Estic habituat al canvi, ja forma part del meu ADN, un aspecte que sens dubte pot ser molt útil als temps que corren tant per a empresaris com emprenedors que tenen que tomar moltes vegades decisions complexes en un context d’incertesa i a més, d’una forma ràpida.

A més, em considere una persona propera, humil, positiva i amb curiositat per a seguir aprenent qualitats i valors que considere són claus per a qualsevol professional que tinga com a objectiu ajudar a emprenedors i empresaris, com és el meu cas.

 

Amb quines dificultats t’has trobat a l’hora de crear la teua pròpia empresa o la teua marca personal?

Considere que una de les majors dificultats és que vivim a una societat on hi ha massa informació. És important distingir el gra de la palla i ser especialment productiu. A nivell de la teua marca professional, ocorre el mateix, una persona no pot ser bona en tot però quan fa un stop al camí i reflexiona, s’adona que a la seua vida hi ha un fil conductor que es repetix sempre i al meu cas és l’interés per ajudar a les persones. Ajudar-les a aconseguir allò que desitgen. No hi ha major satisfacció professional que veure un equip motivat, il·lusionat que aconseguix coses extraordinàries que potser mai haguera cregut possibles. La mateixa cosa passa amb les persones quan després d’un procés de coaching aconseguixen els seus objectius: un lloc de treball, un reconeixement en forma de promoció, millorar alguna de les seues habilitats professionals.. és sens dubte la millor professió. Evidentment, no és fàcil compaginar el teu treball a una gran empresa amb aquesta altra faceta professional, però gràcies a Déu soc una persona molt organitzada i planifique molt be els temps i l’agenda, encara que a vegades, haja de sacrificar el temps amb la família, especialment amb la meua dona, a la que agraïx el seu suport en tot allò que emprenc.

 

Quins projectes de futur tens a la vista?

A molt curt termini, aquest 18 d’octubre a la Universitat Politècnica de València, al Campus de Gandia, participaré com a ponent en el primer congrés de Data Management que es celebra a Espanya junt a altres grans empreses i empresaris. El 30 d’octubre tinc una conferència que aprofite i recomane a tots els que confien en el treball en equip. Serà al CEEI Elx i té com a títol “Claus per a l’èxit del treball en equip”. En ella, compartiré, amb els assistents, experiències pròpies liderant equips. A mig termini, estic treballant amb la Universitat d’Alacant en l’elaboració d’un curs que portarà per títol “Eines directives per a liderar el canvi”. Finalment, un dels grans projectes en el qual he depositat moltes il·lusions és el llançament d’un llibre que espere isca al mercat en un any, però encara no puc desvelar ninguna cosa.

 

Tens algun èxit professional que vulgues compartir amb nosaltres?

Professionalment hi ha molts dels que em sent orgullós. L’últim a l’actual empresa en la que treballe és que fa aproximadament un any i mig, em van encomanar la missió d’aconseguir que dos centres que es trobàvem pròxims i compartien clients, treballaren junts com a un autèntic equip i feren possible allò de que quan treballes en equip, un més un, són tres. Actualment puc dir que hem aconseguit el repte, vam tancar l’exercici fiscal fa menys d’un més com la millor àrea metropolitana nacional i amb creixements importants als dos centres. Però més enllà del resultat econòmic, el que hem aconseguit el meu company i jo, és crear un sentiment d’orgull  i pertinença de les dos plantilles al concepte metropolità. Als meus cercles més pròxims sempre ho comente i ara també a vosaltres. No obstant, el meu major èxit professional, és que cada vegada que em vaig d’un centre a altra ciutat, a més de que una part de mi es queda amb ells, sempre intente deixar enrere un equip amb major confiança i compromís del que vaig trobar. Per les mostres d’afecte que em dediquem als meus comiats o les alegries que em fam quan coincidim després d’un temps, crec que no se’m dóna malament.

4.67
5.843 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar